Dorpels

Onze hardstenen dorpels worden gemaakt van Belgisch Hardsteen.
Dit authentieke materiaal is zeer geschikt om uw huis of pand meer uitstraling te geven.
Tevens is de duurzaamheid oneindig van dit prachtige materiaal.
Toepasbaar voor raamdorpels en/ of deurdorpels eventueel met bijpassende neuten.

Vensterbanken

Ook marmeren en granieten vensterbanken verrijken uw huis qua uitstraling en exclusiviteit.
Dit doen wij onder andere in samenspraak met de aannemers waarbij de klant hun eigen materiaal bij ons in de showroom kunnen uitzoeken voor hun woning.
Het is duurzaam, past bij elk interieur door de keuze uit veel kleuren en verschillende materialen, ook verkrijgbaar in composiet.

Muurafdekkers

Om uw gemetselde muur een echte finishing touch te geven is het de moeite waard deze af te maken met een muurafdekker. Dit is verkrijgbaar in verschillende materialen zoals graniet of Belgisch hardsteen.
Dit kan vlak of met afschuiningen aan de zijkanten. Tevens voorzien we de onderzijde van de muurafdekkers van een waterhol waardoor het water geen contact maakt met het metselwerk. U geeft u woning zo een prachtige uiterlijk.

Eerste Steen

Het leggen van de eerste steen is vaak een ceremoniële handeling bij het begin van de bouw van een gebouw. Het symboliseert het begin van de bouw en wordt vaak verricht door een belangrijk of bekend persoon.

Het is niet per definitie zo dat de eerste steen onderaan in de muur zit, wat men zou kunnen verwachten van een éérste steen. Vaak wordt de “eerste steen” aan een nieuwbouwproject enige tijd later op een iets hogere en beter zichtbare plek ingemetseld en is daarmee niet fysiek de allereerste steen van het fundament.

De eerste steen bevat vaak een tekst waarop is aangegeven het jaar waarin deze is gelegd en de naam van de persoon die hem legde.

Dit kan uitgevoerd worden in verschillende lettertypes, materialen en kleuren.
Wij maken een voorbeeld / lay-out van de tekst in het uitgezochte lettertype om u een idee te geven hoe dit eruit komt te zien.

Brievenbusplaten

Brievenbusplaten worden vaak uitgevoerd in Belgisch Hardsteen en gemetseld in de poer of erop gelijmd. Dit kan met een dakje gemaakt worden of een vlakke plaat. Het nummer of de naam van de bewoners kan in deze plaat gestraald worden.

Stoepplaat / entreebekleding

Wij kunnen voor u de natuurstenen trap en / of stoepplaat op maat verzorgen. Hierin kunnen wij eventueel nog een tekst maken. Dit kan uitgevoerd worden in massieve blokken of bijvoorbeeld een betonnen trap beplakken met stootborden en traptreden met antislip stroken.

Gevelbekleding

Een mooie gevel is het visitekaartje voor elk gebouw.

Met natuursteen geeft u ieder bouwwerk een verzorgde, nette en bovenal chique uitstraling. Hafkamp natuursteen levert gevelbekleding in vele kleuren en formaten. U kunt hierbij kiezen uit diverse steensoorten verwerkt tot tegels of platen. Het oppervlak kan ruw, dof of juist glanzend worden afgewerkt.

Natuursteen is zeer duurzaam, makkelijk in onderhoud en krijg met de jaren nog meer karakter. Kortom natuursteen is de ideale gevelbekleding.

Er zijn verschillende manieren van bevestigen mogelijk. Zowel verlijmen als verankeren. Dit is afhankelijk van het materiaal, hoogte en ondergrond.